poniedziałek, 6 lipca 2015

267# naleśniki po hawajsku





Na naleśniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki wody (lub więcej wg preferencji)
2 jajka
szczypta soli, pieprzu, ulubione przyprawy (u mnie oregano i bazylia)

Wszystkie składniki razem zmiksować. Smażyć na małej ilości oleju. Odstawić na czas przygotowywania farszu.

Farsz:
1/4 szklanki przecieru pomidorowego
3 łyżki ketchupu
ok. 200 g schabu (pierś z indyka też świetnie pasuje)
ananas z puszki, pokrojony na kawałki
1 kulka mozarelli

Mięso kroimy na małe kawałki, otaczamy w ulubionych przyprawach i smażymy. Przecier mieszamy z ketchupem i również można dodać ulubione przyprawy, np. świetnie pasuje bazylia. Naleśnik smarujemy sosem, kładziemy kilka kawałków ananasa, mięsa i kawałek mozarelli. Zawijamy w kwadrat. Tak samo postępujemy z resztą naleśników. Na wierzchu również można ułożyć ser/mozarellę. Zapiekamy ok. 10 minut w 180 stopniach. 
Podawać z sosem czosnkowym.








4 komentarze:

  1. W każdym etapie to danie wygląda mega apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł :)

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak oryginalnie! Fajne te naleśniki ♥
    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń