Powiało lekko klasyką. Ale za to jak pysznie! Czegoś takiego potrzebowałam!
40 g płatków owsianych
szklanka mleka
pół banana
4 łyżki jagód
1 łyżka masła orzechowego
20 g orzechów włoskich
5 g pestek dyni
amarantus ekspandowany do dekoracji
Całość ma około 600 kcal, 22B/54W/32T
Płatki zalać mlekiem i odstawić na 5 minut. Następnie je zagotować, dodać pokrojonego banana. Gotować około 5 minut aż zgęstnieje. Dodać jagody i wymieszać. Podać z masłem orzechowym, orzechami, pestkami dyni i innymi ulubionymi dodatkami.
a 5g to ile? łyżka, łyżeczka? fajny pomysł z wartościami tylko jak możesz to pisz łyżeczkami/łyżkami, ok? :) a jagody mrożone?
OdpowiedzUsuńsypnęłam to tak na około, ale myślę że ok. łyżeczki ;) postaram się, dzięki za komentarz! Jagody mrożone ;)
UsuńJagodowa, fioletowa, orzechowa - brzmi jak mój ideał :)
OdpowiedzUsuńO jak kolorowo *.* JAGODY KOCHAM ;)
OdpowiedzUsuńMogę wpaść na taką miseczkę z rana ?;)
Przepysznie i wartościowo z rana, tak lubię ;)
OdpowiedzUsuńJej kolor! <3
OdpowiedzUsuńświetnie się prezentuje! :)
OdpowiedzUsuńJagodowa owsianka jest smaczna, ale nic nie pobije jagodowej manny! <3
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie ^^ Uwielbiam takie śniadania :)
OdpowiedzUsuńjuż po samym tytule wiedziałam, że to będzie coś dobrego :D i nie myliłam się z dodatkami idealnie :)
OdpowiedzUsuńJej, piękne!
OdpowiedzUsuńSmacznie! :)
OdpowiedzUsuńJaki kolorek! Uwielbiam jagody :)
OdpowiedzUsuńJak fioletowo ♥ Nie wiem czy bardziej chce się jeść czy patrzeć ;)
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
to się nazywa pyszna owsianka od samego rana :)
OdpowiedzUsuń