wtorek, 17 lutego 2015

190# omlet owsiany jagodowy



A ja jeszcze raz w klimacie jagodowym, tym razem omlet! 

Całość (z dodatkami) ma około 520 kcal, B22/W54/T25

4 łyżki płatków owsianych
1 jajko
1 duża łyżka jogurtu naturalnego
pół banana
2 łyżki jagód
1 łyżka mąki kukurydzianej
dodatki: masło orzechowe (1 łyżeczka), migdały (7 sztuk), pestki dyni (1 łyżeczka)

Płatki wymieszać z jajkiem i jogurtem i zostawić na noc w lodówce. Rano dodać rozgniecionego banana, jagody oraz mąkę kukurydzianą. Smażyć na patelni z nieprzywierającą powłoką. Podawać z dodatkami.








13 komentarzy:

  1. Omlety są świetne - szybkie, zdrowe i jeszcze zawsze w smakach i z dodatkami, na jakie mamy ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Placki z jagodami i borowkami maja swoj niepowtarzalny smak ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię omlety, ale ten to dopiero coś innego, ciekawego nigdy takiego nie jadłem, nie dopuszczałem do siebie myśli, że może w wersji z owocami płatkami owsianymi ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki omlet koniecznie do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wstyd sie przyznać, ale owsianego jeszcze nie robiłam! Przepis na pewno zapisuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jaki pyszny ♥ Aż mam ochotę zjeść omleta, chociaż miałam go wczoraj na kolację :D Chociaż nie w takim owsianym wydaniu ;)

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. takiego omletu jeszcze nie jadłam, zresztą owsianego wgl jeszcze nie jadłam! ;<

    OdpowiedzUsuń
  8. Jaki piękny! Nie ma to jak jagody, które puszczają sok :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mnie tam takie smaki odpowiadają :D

    OdpowiedzUsuń
  10. jakie piękne zdjęcia :o a omlet jeszcze piękniejszy!!

    OdpowiedzUsuń