A ja jeszcze raz w klimacie jagodowym, tym razem omlet!
Całość (z dodatkami) ma około 520 kcal, B22/W54/T25
4 łyżki płatków owsianych
1 jajko
1 duża łyżka jogurtu naturalnego
pół banana
2 łyżki jagód
1 łyżka mąki kukurydzianej
dodatki: masło orzechowe (1 łyżeczka), migdały (7 sztuk), pestki dyni (1 łyżeczka)
Płatki wymieszać z jajkiem i jogurtem i zostawić na noc w lodówce. Rano dodać rozgniecionego banana, jagody oraz mąkę kukurydzianą. Smażyć na patelni z nieprzywierającą powłoką. Podawać z dodatkami.
Omlety są świetne - szybkie, zdrowe i jeszcze zawsze w smakach i z dodatkami, na jakie mamy ochotę :)
OdpowiedzUsuńPlacki z jagodami i borowkami maja swoj niepowtarzalny smak ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię omlety, ale ten to dopiero coś innego, ciekawego nigdy takiego nie jadłem, nie dopuszczałem do siebie myśli, że może w wersji z owocami płatkami owsianymi ^^
OdpowiedzUsuńTaki omlet koniecznie do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńWstyd sie przyznać, ale owsianego jeszcze nie robiłam! Przepis na pewno zapisuje :)
OdpowiedzUsuńJaki pyszny ♥ Aż mam ochotę zjeść omleta, chociaż miałam go wczoraj na kolację :D Chociaż nie w takim owsianym wydaniu ;)
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
omlecik *.* PORYWAM!
OdpowiedzUsuńtakiego omletu jeszcze nie jadłam, zresztą owsianego wgl jeszcze nie jadłam! ;<
OdpowiedzUsuńJaki piękny! Nie ma to jak jagody, które puszczają sok :)
OdpowiedzUsuńMnie tam takie smaki odpowiadają :D
OdpowiedzUsuńwyśmienity omlet!
OdpowiedzUsuńjakie piękne zdjęcia :o a omlet jeszcze piękniejszy!!
OdpowiedzUsuńSmacznie ;))
OdpowiedzUsuń