wtorek, 19 sierpnia 2014

66# naleśniki z kaszy jaglanej




Przepis na około 5 małych naleśników:
pół szklanki ugotowanej i zmiksowanej kaszy jaglanej
pół szklanki mąki kukurydzianej
pół szklanki mleka
małe jajko
kropla ulubionego aromatu
ewentualnie coś do posłodzenia (chociaż jak się doda dodatki to smakuje wg mnie idealnie)

Wszystkie składniki razem zmiksować. Smażyć na małej ilości tłuszczu. 

U mnie podane z serkiem naturalnym homogenizowanym, bananem (w środku) i z domowym syropem jagodowym i amarantusem.







5 komentarzy:

  1. wyszły świetnie, tak samo jak i zdjęcia! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe! Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. muszę je zrobić, ciekawi mnie jak będą smakować :)

    OdpowiedzUsuń