Inspiracja z tego przepisu :)
Było sobie śniadanko. I smakowało jak czekoladka z miętą. A wiecie czemu? Bo zamknęłam w środku (ooooch, jak ja to lubię robić!) kawałek czekolady miętowej Ritter Sport. Smak rozpłynął się na naprawdę całą kokilkę. Genialne :)
Z przepisu wyszły mi 2 takie kokilki:
pół szklanki mąki pełnoziarnistej
duża łyżka kakao
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
szczypta cynamonu
1 jajko
2 łyżki miodu
2 łyżki jogurtu naturalnego
150 g cukinii startej na tarce
kostka czekolady miętowej
W jednej misce mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól i cynamon, a w drugiej jajko, jogurt, miód. Łączymy zawartości obu miseczek. Dodajemy startą i odciśniętą z nadmiaru soku cukinię. Mieszamy. Wykładamy połowę ciasta, wkładamy kostkę czekolady, przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy ok. 30 minut w 190 stopniach.
Podałam z jogurtem naturalnym.
to ja poprosze drugą kokilkę :D
OdpowiedzUsuńJak dla mnie idealne! Świetnie dobrałaś smaki :)
OdpowiedzUsuńDruga kokilka właśnie jedzie do mnie pocztą, tak? :)
OdpowiedzUsuńciacho z cukinią jest niezastąpione! pysznie je nadziałaś, na samą myśl znowu jestem głodna :D
OdpowiedzUsuń