pieczona owsianka malinowa-kokosowa (baked porridge with raspberries and coconut milk)
przepis:
4 łyżki płatków owsianych górskich
jajko
ok 100 ml mleka kokosowego, łyżka jogurtu naturalnego
łyżeczka miodu
łyżeczka wiórków kokosowych
garść malin
wszystko razem wymieszać i piec około 20 minut w 180 stopniach
radzę jeść lekko przestudzone, lepiej smakuje ;)
przyozdabiamy świeżymi malinami i wiórkami kokosowymi
inspirowane tym przepisem: klik
staram się zwrócić większą uwagę na zdjęcia ;)
bardzo podobają mi się te zdjęcia! mają w sobie to "coś", że od razu przyciągają wzrok :) no i oczywiście śniadanie pyszne!
OdpowiedzUsuńCzy zamiast kokosowego mleka mogę dodać zwykłe krowie? Jakoż że ochotę na tą właśnie owsiankę mam ogormną (chyba przez zdjęcie *-*) a kokosowego mleka nie posiadam. Wiadomo że smak się zmieni, ale i tak powinno się udać, prawda?
OdpowiedzUsuńOczywiście można użyć zwykłego mleka ;)
UsuńDziękuję za szybką odpowiedź, w takim razie jak domownicy nie spałaszują malin to ja przyrządzę to cudo jutro na śniadanie, i na pewno dam znać jak się udało! :)
UsuńWyszło przepyszne nawet na zwykłym mleku, nie wyobrażam sobie co by było na kokosowym.... mniam! Na pewno wrócę do tego przepisu :)
UsuńSuper! Cieszę sie! Dzieki za komenatrz :)
Usuń