Jaglane knedle z truskawkami, podane z jogurtem naturalnym i syropem z agawy.
100 g kaszy jaglanej
2 łyżki mąki ziemniaczanej + do oprószenia rąk
szczypta soli
Wstawić garnek z wodą na knedle. Posolić wodę.
Kaszę gotujemy w wodzie do miękkości (można nawet lekko rozgotować). Po ugotowaniu zmiksować i ostudzić. Dodać mąkę i wyrobić ciasto. Ręce oprószyć mąką i lepić knedle kładąc 1 truskawkę na środku. Gotować we wrzątku, przez około 1-2 minuty po wypłynięciu na powierzchnię. Podawać z dodatkami.
Najlepsze <3
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńPycha, chcę je!
OdpowiedzUsuńWyszły Ci cudne! :)
OdpowiedzUsuńSuper knedelki!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Wyglądają doskonale :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam knedle. pomysł na użycie kaszy jaglanej jest świetny, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńMuszę ich w końcu spróbować!
OdpowiedzUsuńto moje ulubione knedle, z jaglanej wychodzą genialne :)
OdpowiedzUsuńWidzę, że masz ich jeszcze sporo, więc zaraz się mnie spodziewaj! :)
OdpowiedzUsuńJadłam wczoraj niemalże identyczne, tyle że z malinami! I znowu mam na nie ochotę xD
OdpowiedzUsuńuwielbiam knedle jaglane!
OdpowiedzUsuńSmaczne! :)
OdpowiedzUsuńU mnie też dziś jaglane knedle, z tym , że z jagodami. Idealne, letnie sniadanie :D
OdpowiedzUsuńMuszę je w końcu zrobić. :)
OdpowiedzUsuńIdealne! Musiały być wyśmienite :)
OdpowiedzUsuń