wtorek, 23 czerwca 2015

259# naleśniki budyniowe



Po sesji! WAKACJE! :)


1 opakowanie budyniu czekoladowego
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1 duża łyżka dowolnej mąki
szczypta proszku do pieczenia
szczypta soli
1 płaska łyżeczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka oleju

Wszystskie składniki mieszamy razem. Smażymy nalesniki na średnim ogniu.
U mnie podane z serkiem malinowo-jagodowym, truskawkami, borówkami, pestkami i syropem z agawy.




10 komentarzy:

  1. Jadłam już tyle naleśników, ale budyniowe jeszcze przede mną. Twoje prezentują sie idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. one są pyszne! jadłam je już kiedyś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie uczciłaś początek wakacji :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Budyniowe kiedyś robiłam, ale nie wyszły mi tak ładnie, jak Tobie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam smażyć budyniowe, bo zawsze cudownie pachną ♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja ostatnio stawiam na chrupiące naleśniki,a le takie mięciutkie mogłyby być ciekawą odmianą :)

    OdpowiedzUsuń
  7. budyniowe naleśniki są mega :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Takich to jeszcze nie jadłam, ale słyszałam, że są obłędne!

    OdpowiedzUsuń
  9. najdelikatniejsze = najlepsze! :)

    OdpowiedzUsuń