Śniadanie polsko-hiszpańskie, smakowało bardzo ;)
na 1 porcję:
1 mały banan
4 łyżki mąki pszennej (innej nie miałam niestety :P)
50 ml ciepłego mleka
szczypta cukru
ok. 2g suchych drożdzy (można użyć świeżych, 1,5 łyżeczki)
Wszystkie składniki oprócz banana mieszamy dokładnie w misce. Odstawiamy na 10-15 minut. Podsypujemy maką i delikatnie rozwałkowujemy. Kładziemy banana na środek i owijamy go ciastem. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach.
Podałam z lodami bananowymi (zblendowany zamrożony banan) i nutellą.
mniam! wykorzystam ten pyszny pomysl :D
OdpowiedzUsuńKusisz zdjęciami, aż chciałoby się zjeść, myślę 'będzie pyszne śniadanko', a tu niespodzianka, przepisu nie ma! Czekam z niecierpliwością, już czuję ten smak <33
OdpowiedzUsuńPolukrować wierzch i wykapana...jagodzianka :)
OdpowiedzUsuńSzkoda, że właśnie zamroziłam banana ;p byłby deser :D Fajna ta Twoja propozycja :) Czekam na przepis :)
OdpowiedzUsuńWygląda jak jagodzianka! :D
OdpowiedzUsuńRaz robiłam i się zakochałam, coś pysznego!
OdpowiedzUsuńSame pyszności tu widzie!
OdpowiedzUsuńO jezu jak to wygląda pysznie!!
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/