Niedawno robiłam białkowego-kukurydzianego omleta. Tym razem wersja z mąką pełnoziarnistą. Na wierzchu marmolada różana, banan i morwa suszona biała. Mniam! <3
3 białka
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
szczypta soli
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Gdy piana już będzie ubita wmieszać ostrożnie mąkę łyżką. Smażyć na małej ilości tłuszczu lub bez na patelni nieprzywierającej na małym ogniu. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Białkowe omlety to moje ulubione zdecydowanie! :)
OdpowiedzUsuńAle puszysty! Marzy mi się taki, ale jakoś zawsze coś się zepsuje na patelni. ;)
OdpowiedzUsuńbiałkowe to chyba i moja nowa miłość <3 jadam je zdecydowanie częściej niż jakiekolwiek inne (; marmolada różana pucha! ;p
OdpowiedzUsuńMusiał być bardzo mięciutki :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie puchacze! <3
OdpowiedzUsuńOstatnio moglabym jeść takie na okrągło :)
OdpowiedzUsuńTakie omlety są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńale on musiał być puszysty :D
OdpowiedzUsuńMa fajny, nieregularny kształt ;)
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić taki białkowy! ;)
OdpowiedzUsuńMarmolada różana - uwielbiam! :) Cudne zdjęcia.
OdpowiedzUsuńDawno nie widziałam takiego puchatego! :D
OdpowiedzUsuń