sobota, 31 stycznia 2015

178# białkowy, pełnoziarnisty omlet



Niedawno robiłam białkowego-kukurydzianego omleta. Tym razem wersja z mąką pełnoziarnistą. Na wierzchu marmolada różana, banan i morwa suszona biała. Mniam! <3

3 białka
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
szczypta soli

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Gdy piana już będzie ubita wmieszać ostrożnie mąkę łyżką. Smażyć na małej ilości tłuszczu lub bez na patelni nieprzywierającej na małym ogniu. Podawać z ulubionymi dodatkami. 





13 komentarzy:

  1. Białkowe omlety to moje ulubione zdecydowanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale puszysty! Marzy mi się taki, ale jakoś zawsze coś się zepsuje na patelni. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. białkowe to chyba i moja nowa miłość <3 jadam je zdecydowanie częściej niż jakiekolwiek inne (; marmolada różana pucha! ;p

    OdpowiedzUsuń
  4. Musiał być bardzo mięciutki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam takie puchacze! <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Ostatnio moglabym jeść takie na okrągło :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie omlety są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ale on musiał być puszysty :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Ma fajny, nieregularny kształt ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Muszę zrobić taki białkowy! ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Marmolada różana - uwielbiam! :) Cudne zdjęcia.

    OdpowiedzUsuń
  12. Dawno nie widziałam takiego puchatego! :D

    OdpowiedzUsuń