Placki pełnoziarniste z ricotty z dżemem anasas/marakuja/mango
100g ricotty
50 g mąki pełnoziarnistej
15 g mąki pszennej
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru wanilinowego
Wszystkie składniki razem wymieszać i smażyć na patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Nie dość, że placki z ricotty uwielbiam to jeszcze dżem z marakują, pyyycha :)
OdpowiedzUsuńNie dość, że placki z ricotty to jeszcze ten dżemor z marakują - pycha :)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za ricottą, ale ciekawe czy w plackach by mi posmakowała :)
OdpowiedzUsuńCzy można zrobić tak grube placki nie używając tego pysznego serka? NIE! :D
OdpowiedzUsuńpyysznie wyglądają takie grubiutkie :)
OdpowiedzUsuńTakie puchate najlepsze! ;)
OdpowiedzUsuńojej, jakie puchate! :)
OdpowiedzUsuńte placki wyglądają tak Apetyczniee ! *.*
OdpowiedzUsuńWpadam na nie ;**
Smacznie ;))
OdpowiedzUsuńale pulchniutkie *.* cudaśne no! :D
OdpowiedzUsuńWow, zaniemówiłam!
OdpowiedzUsuńAleż musiały być delikatne! :)
OdpowiedzUsuń