piątek, 30 stycznia 2015

177# placuchy z ricotty


Placki pełnoziarniste z ricotty z dżemem anasas/marakuja/mango

100g ricotty
50 g mąki pełnoziarnistej
15 g mąki pszennej
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru wanilinowego

Wszystkie składniki razem wymieszać i smażyć na patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami.





12 komentarzy:

  1. Nie dość, że placki z ricotty uwielbiam to jeszcze dżem z marakują, pyyycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie dość, że placki z ricotty to jeszcze ten dżemor z marakują - pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za ricottą, ale ciekawe czy w plackach by mi posmakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czy można zrobić tak grube placki nie używając tego pysznego serka? NIE! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. pyysznie wyglądają takie grubiutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. te placki wyglądają tak Apetyczniee ! *.*
    Wpadam na nie ;**

    OdpowiedzUsuń
  7. ale pulchniutkie *.* cudaśne no! :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Ależ musiały być delikatne! :)

    OdpowiedzUsuń