piątek, 19 czerwca 2015

258# owsianka na mleku bananowym




1 banan
1 szkanka mleka
4 łyżki płatków owsianych
ulubione dodatki

3/4 banana kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy z mlekiem. Płatki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut. Napęczniałe płatki zalewamy mlekiem bananowym i gotujemy około 5 minut, do zgęstnienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie reszta banana, jagody goji, pestki słonecznika.



14 komentarzy:

  1. Fajny pomysł na mleko bananowe. Mam nadzieję, że z sojowym też się sprawdzi! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też często na bananowym mleku gotuję, uwielbiam ten smak! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Banan w owsiace jest pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam pić takiego szejka bananowego :D
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszne to mleko musiało być :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zastanawiałam się, gdzie ty dostałaś mleko bananowe, a tu takie buty. Takiego patentu jeszcze nie próbowałam xD

    OdpowiedzUsuń
  7. Bananowo-bananowa można by powiedzieć :)

    OdpowiedzUsuń
  8. próbowałam kiedyś i było mega!!!!

    OdpowiedzUsuń
  9. Muszę kiedyś zrobić owsiankę na smakowym mleku :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Domowe bananowe mleko jest pyszne, zwłaszcza w osciance :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo lubię takie owocowe mleka. :)

    OdpowiedzUsuń