1 banan
1 szkanka mleka
4 łyżki płatków owsianych
ulubione dodatki
3/4 banana kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy z mlekiem. Płatki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut. Napęczniałe płatki zalewamy mlekiem bananowym i gotujemy około 5 minut, do zgęstnienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie reszta banana, jagody goji, pestki słonecznika.
Fajny pomysł na mleko bananowe. Mam nadzieję, że z sojowym też się sprawdzi! :)
OdpowiedzUsuńTeż często na bananowym mleku gotuję, uwielbiam ten smak! :D
OdpowiedzUsuńBanan w owsiace jest pyszny :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pić takiego szejka bananowego :D
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
pyszne to mleko musiało być :)
OdpowiedzUsuńbananowe są genialne!
OdpowiedzUsuńZastanawiałam się, gdzie ty dostałaś mleko bananowe, a tu takie buty. Takiego patentu jeszcze nie próbowałam xD
OdpowiedzUsuńBananowo-bananowa można by powiedzieć :)
OdpowiedzUsuńSmaczne :)
OdpowiedzUsuńpróbowałam kiedyś i było mega!!!!
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna wersja :)
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś zrobić owsiankę na smakowym mleku :)
OdpowiedzUsuńDomowe bananowe mleko jest pyszne, zwłaszcza w osciance :D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie owocowe mleka. :)
OdpowiedzUsuń