Troszkę klasyką zawiało, ale u mnie na blogu jeszcze ich nie było ;)
5 łyżek płatków owsianych
1 jajko
łyżka kefiru
pół banana
szczypta proszku do pieczenia
Miksujemy płatki owsiane na mąkę. Dodajemy jajko, proszek do pieczenia, kefir i banana. Miksujemy. Konsystencja ma być bardzo gęsta, ale spadająca z łyżki. Smażymy na małym ogniu, na odrobinie tłuszczu lub bez (u mnie akurat bez).
U mnie podane z nektarynką, łyżką kefiru, masłem orzechowym, domowym dżemem, suszoną żurawiną i pestkami dyni.
Smacznego ;)
Proste, a jakie efektowne i apetyczne :)
OdpowiedzUsuńGenialnie Ci wyszły (:
OdpowiedzUsuńPyszny klasyk :D
OdpowiedzUsuńWyglądają pięknie! :)
OdpowiedzUsuńJakie śliczne!
OdpowiedzUsuńpłatki owsiane zawsze będą dla mnie królowały na śniadanie <3
OdpowiedzUsuńjakie równiutkie, no doskonałe! :))
OdpowiedzUsuńsuper!
OdpowiedzUsuń