sobota, 20 grudnia 2014

147# owsianka szarlotkowa z serkiem wiejskim




4 łyżki płatków owsianych
3/4 szklanki mleka (+ ew. mleko do odpowiedniej konsystencji)
100 g serka wiejskiego
pół jabłka
garść rodzynek
szczypta cynamonu


Płatki zalać na noc mlekiem. Rano zacząć gotować płatki, po 3 minutach dodać starte jabłko, szczyptę cynamonu i rodzynki. Gotować 2 minuty. Dodać serek wiejski i gotować jeszcze przez minutę. Dowolnie udekorować ;)




9 komentarzy:

  1. Świetny pomysł aby przypomnieć sobie smak szarlotki, gdy brak czasu na jej upieczenie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moim zdaniem szarlotkowa przebija wszystkie! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. szarlotkowa to jedna z najlepszych owsianek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. szarlotka, bez wątpienia była pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Szarlotkowe owsianki muszą być świetne! ;) Ładna miseczka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakoś boję się połączenia owsianka + wiejski :D

    OdpowiedzUsuń
  7. jak szarlotkowa to z pewnością jest to coś dla mnie :D

    OdpowiedzUsuń