4 łyżki płatków owsianych
3/4 szklanki mleka (+ ew. mleko do odpowiedniej konsystencji)
100 g serka wiejskiego
pół jabłka
garść rodzynek
szczypta cynamonu
Płatki zalać na noc mlekiem. Rano zacząć gotować płatki, po 3 minutach dodać starte jabłko, szczyptę cynamonu i rodzynki. Gotować 2 minuty. Dodać serek wiejski i gotować jeszcze przez minutę. Dowolnie udekorować ;)
Świetny pomysł aby przypomnieć sobie smak szarlotki, gdy brak czasu na jej upieczenie :)
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem szarlotkowa przebija wszystkie! :D
OdpowiedzUsuńszarlotkowa to jedna z najlepszych owsianek :)
OdpowiedzUsuńszarlotka, bez wątpienia była pyszna :)
OdpowiedzUsuńpożywne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńSzarlotkowe owsianki muszą być świetne! ;) Ładna miseczka :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;))
OdpowiedzUsuńJakoś boję się połączenia owsianka + wiejski :D
OdpowiedzUsuńjak szarlotkowa to z pewnością jest to coś dla mnie :D
OdpowiedzUsuń