wtorek, 27 stycznia 2015

174# waniliowa kasza kukurydziana




3 łyżki kaszy kukurydzianej
waniliowy napój ryżowy (ok. 1 szklanki, do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
1 łyżeczka cukru wanilinowego
ulubione dodatki: u mnie ricotta, mandarynka, czekolada Ritter waniliowe ciasteczka

Kaszę wymieszać z napojem i zacząc gotować, na średnim ogniu. Mieszać co chwilę, aby się nic nie przypaliło. Dodać cukier wanilinowy. Całosc gotować około 5 minut, dolewając napoju w razie potrzeby. Spróbować czy kasza jest odpowiednio miękka. Podawać.






12 komentarzy:

  1. już kolejną kukurydziankę dziś widzę, chyba się zmówiłyśmy wszystkie ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale intentsywna żółć tej kukurydzianki :o

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak dawno jej nie jadłam! *.*

    OdpowiedzUsuń
  4. i do tego czekolada którą kocajm mmm ;3

    OdpowiedzUsuń
  5. I jak ta czekolada, dobra? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wg mnie to taka średnia, da się zjeść, ale szału nie ma ;) wolę tą wersję z migdałami i czymś tam

      Usuń
  6. Pysznie! Muszę sobie przypomnieć smak kukurydzianki! ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. ej, też dziś kukurydzianką się zajadałam :D
    piąteczka! :D

    OdpowiedzUsuń