3 łyżki kaszy kukurydzianej
waniliowy napój ryżowy (ok. 1 szklanki, do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
1 łyżeczka cukru wanilinowego
ulubione dodatki: u mnie ricotta, mandarynka, czekolada Ritter waniliowe ciasteczka
Kaszę wymieszać z napojem i zacząc gotować, na średnim ogniu. Mieszać co chwilę, aby się nic nie przypaliło. Dodać cukier wanilinowy. Całosc gotować około 5 minut, dolewając napoju w razie potrzeby. Spróbować czy kasza jest odpowiednio miękka. Podawać.
już kolejną kukurydziankę dziś widzę, chyba się zmówiłyśmy wszystkie ;D
OdpowiedzUsuńJaka cudna miseczka! :)
OdpowiedzUsuńAle intentsywna żółć tej kukurydzianki :o
OdpowiedzUsuńTak dawno jej nie jadłam! *.*
OdpowiedzUsuńi do tego czekolada którą kocajm mmm ;3
OdpowiedzUsuńI jak ta czekolada, dobra? :D
OdpowiedzUsuńwg mnie to taka średnia, da się zjeść, ale szału nie ma ;) wolę tą wersję z migdałami i czymś tam
UsuńPysznie! Muszę sobie przypomnieć smak kukurydzianki! ;)
OdpowiedzUsuńej, też dziś kukurydzianką się zajadałam :D
OdpowiedzUsuńpiąteczka! :D
Wygląda bardzo smacznie! ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tą czekoladę! :D
OdpowiedzUsuńUrzekająca ta miseczka :)
OdpowiedzUsuń