niedziela, 10 maja 2015

242# twarogowo-kukurydziane kluski na mleku



100 g twarogu (u mnie półtłusty)
1 jajko
2 duże łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka cukru
szklanka mleka
ulubione dodatki

Twaróg wymieszać dokładnie z jajkiem. Dodać cukier i mąkę i ponownie wymieszać. Mleko zagotować w garnku. Kluski kłaść łyżką na gorące mleko. Gotować kilka minut, aż do wypłynięcia.
Podawać z dodatkami. U mnie gruszka. 



6 komentarzy:

  1. Smacznie wyglądają, twarogowe są takie puszyste w smaku! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio często goszczą u mnie na kolacje-są boskie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Twarogowe kluski - to jest to ♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealne śniadanie dla mnie! prawdopodobnie najadłabym się połową tych kluseczek, ale tak to kończyłam je na drugie śniadanie i też było miło. Uwielbiam takie serkowe rzeczy

    OdpowiedzUsuń