100 g twarogu (u mnie półtłusty)
1 jajko
2 duże łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka cukru
szklanka mleka
ulubione dodatki
Twaróg wymieszać dokładnie z jajkiem. Dodać cukier i mąkę i ponownie wymieszać. Mleko zagotować w garnku. Kluski kłaść łyżką na gorące mleko. Gotować kilka minut, aż do wypłynięcia.
Podawać z dodatkami. U mnie gruszka.
Smacznie wyglądają, twarogowe są takie puszyste w smaku! :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńOstatnio często goszczą u mnie na kolacje-są boskie :)
OdpowiedzUsuńJaki fajny kolor!;)
OdpowiedzUsuńTwarogowe kluski - to jest to ♥
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Idealne śniadanie dla mnie! prawdopodobnie najadłabym się połową tych kluseczek, ale tak to kończyłam je na drugie śniadanie i też było miło. Uwielbiam takie serkowe rzeczy
OdpowiedzUsuń