niedziela, 24 maja 2015

252# maślankowe pełnoziarniste placki



Maślankowe, pełnoziarniste placki. Podane z dżemem brzoskwiniowym, masłem orzechowym, suszoną żurawiną, jagodami goji, pestkami słonecznika i syropem z agawy.

100 ml maślanki
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
mąka pełnoziarnista 

Mieszamy jajko i maślankę. Dodajemy cukier, proszek do pieczenia, sól i mąkę. Mąki tyle aby konsystencja była gęstego ciasta naleśnikowego.  Smażyć na średnim ogniu.




10 komentarzy:

  1. Kupiłam wczoraj maślankę.. to nie był przypadek chyba :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Placki na maślance zawsze wychodzą bardzo puszyste i delikatne. Jedne z najlepszych! I pięknie podane :) Miłego popołudnia :*

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapomniałm o nich na śmierć! A na maślance wychodzą takie pyszne !*.*

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie się prezentują. ;)
    Zapraszam do siebie: http://kikidietetycznie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. mmmm zgadzam się, że na pewno były pyszne!

    OdpowiedzUsuń