Maślankowe, pełnoziarniste placki. Podane z dżemem brzoskwiniowym, masłem orzechowym, suszoną żurawiną, jagodami goji, pestkami słonecznika i syropem z agawy.
100 ml maślanki
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
mąka pełnoziarnista
Mieszamy jajko i maślankę. Dodajemy cukier, proszek do pieczenia, sól i mąkę. Mąki tyle aby konsystencja była gęstego ciasta naleśnikowego. Smażyć na średnim ogniu.
Ale przepysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńKupiłam wczoraj maślankę.. to nie był przypadek chyba :D
OdpowiedzUsuńPoproszę taki talerz! <3
OdpowiedzUsuńWyglądają niesamowicie. ♥
OdpowiedzUsuńPlacki na maślance zawsze wychodzą bardzo puszyste i delikatne. Jedne z najlepszych! I pięknie podane :) Miłego popołudnia :*
OdpowiedzUsuńPysznie *.*
OdpowiedzUsuńZapomniałm o nich na śmierć! A na maślance wychodzą takie pyszne !*.*
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentują. ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie: http://kikidietetycznie.blogspot.com
mmmm zgadzam się, że na pewno były pyszne!
OdpowiedzUsuńWyglądają idealnie ;)
OdpowiedzUsuń