wtorek, 10 listopada 2015

291# omlet piernikowy



2 jajka
3 duże łyżki płatków owsianych
1 łyżka mąki (np. orkiszowej)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
1/2 łyżeczki cynamonu

Wszystkie składniki razem wymieszać i smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, na średnim ogniu, z obu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie czekosliwka i banan). 




7 komentarzy:

  1. Wyczuwam sezon na piernikowe smaki :) Omleta z przyprawą do piernika koniecznie muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świątecznie już? Bo coraz więcej takich czynników mnie otacza właśnie, łącznie z korzennymi przyprawami :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Widzę, że już Cię wzięło na świąteczne klimaty! Też się dzisiaj zawahałam w sklepie nad przyprawą do piernika xD

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja na wierzch położyłabym jeszcze mandarynkę :D I coś czuję, że w tym tygodniu zrobię sobie takiego świątecznego omleta :)

    OdpowiedzUsuń