gotowany serniczek z owocami i miodem
ok. 250 g twarogu (ja miałam chudy)
jajko
1/3 szklanki mleka
duża łyżka budyniu waniliowego
coś do posłodzenia (cukier/miód/stevia etc)
Mieszamy twaróg z jajkiem w rondelku i podgrzewamy, aż masa się rozrzedzi. Wtedy dodajemy budyń rozmieszany w mleku i gotujemy wszystko razem około 5 minut. Dosładzamy.
Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie akurat maliny, borówki i mango polane miodem).
Muszę się skusić na czekoladową wersję, koniecznie. Polecam raczej po przestygnięciu, żeby się oczywiście nie poparzyć :P Mój plan próbowania wszystkich znanych śniadań blogów jak narazie się wypełnia!
Są zakwasy, jest energia :)
Chyba jeszcze nie gotowałam serniczka! Muszę się wreszcie za to zabrać! :)
OdpowiedzUsuńja mam właśnie tydzień "zrób wszystkie śniadania jakie miałaś zrobić od dawna" XD
Usuń