poniedziałek, 16 lutego 2015

189# jagodowa owsianka



Powiało lekko klasyką. Ale za to jak pysznie! Czegoś takiego potrzebowałam!


40 g płatków owsianych
szklanka mleka
pół banana
4 łyżki jagód
1 łyżka masła orzechowego
20 g orzechów włoskich
5 g pestek dyni
amarantus ekspandowany do dekoracji

Całość ma około 600 kcal, 22B/54W/32T

Płatki zalać mlekiem i odstawić na 5 minut. Następnie je zagotować, dodać pokrojonego banana. Gotować około 5 minut aż zgęstnieje. Dodać jagody i wymieszać. Podać z masłem orzechowym, orzechami, pestkami dyni i innymi ulubionymi dodatkami.


15 komentarzy:

  1. a 5g to ile? łyżka, łyżeczka? fajny pomysł z wartościami tylko jak możesz to pisz łyżeczkami/łyżkami, ok? :) a jagody mrożone?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. sypnęłam to tak na około, ale myślę że ok. łyżeczki ;) postaram się, dzięki za komentarz! Jagody mrożone ;)

      Usuń
  2. Jagodowa, fioletowa, orzechowa - brzmi jak mój ideał :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O jak kolorowo *.* JAGODY KOCHAM ;)
    Mogę wpaść na taką miseczkę z rana ?;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepysznie i wartościowo z rana, tak lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetnie się prezentuje! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jagodowa owsianka jest smaczna, ale nic nie pobije jagodowej manny! <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda fantastycznie ^^ Uwielbiam takie śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  8. już po samym tytule wiedziałam, że to będzie coś dobrego :D i nie myliłam się z dodatkami idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jaki kolorek! Uwielbiam jagody :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Jak fioletowo ♥ Nie wiem czy bardziej chce się jeść czy patrzeć ;)

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  11. to się nazywa pyszna owsianka od samego rana :)

    OdpowiedzUsuń