czwartek, 5 listopada 2015

289# bananowo-malinowa kasza kukurydziana





1 banan
1 szklanka mleka
2 duże łyżki kaszy kukurydzianej
domowy syrop malinowy (ewentualnie rozmrożone maliny rozgniecione z cukrem)
ulubione dodatki

Banana zmiksować z mlekiem (opcjonalnie zostawić kawałek do dekoracji). Mleko bananowe zagotować, dodać kaszę kukurydzianą i gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia. Podawać z syropem malinowym i ulubionymi dodatkami (u mnie orzechy).





8 komentarzy:

  1. Pięknie podane :) Połączenie idealne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszne i cudownie podane śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też dziś miałam kaszę kukurydzianą, ale taki efektowny banan na środku nie wylądował. Aż zazdroszczę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie ma nic lepszego od kaszki kukurydzianek ! Miłego wieczoru :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Banan i maliny? Czytasz mi w myślach :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak to smacznie wygląda. Mniam :) Żałuje, iż w tym roku nie zamroziłam malin...

    OdpowiedzUsuń