wtorek, 15 marca 2016

316 sernikowy omlet malinowy



Ten omlet powstał z twarogu chudego zmielonego jak na sernik, mąki pełnoziarnistej, 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia, 1 jajka, łyżeczki ostropestu plamistego, szczypty cynamonu i stewii. Do środka dodałam także mrożone maliny. Masa była gęsta. Usmażone na małej ilości tłuszczu, pod przykryciem, na małym ogniu. Smażyłam dość długo, aby masa się mocno ścięła i aby nie było problemów z przewróceniem an drugą stronę. 
Podałam z malinami, twarożkiem i syropem klonowym.



5 komentarzy:

  1. Już od dawna chodzi za mną jakiś omlet. Ten wygląda genialnie z tymi malinami! *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. A ile twarogu i ile mąki? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie robilam "na oko" i ciezko mi powiedziec. Twarogu bylo ok. 200g, a maki tyle az masa byla gesta ;)

      Usuń
  3. Uwielbiam tego typu placki/omlety! ;-)

    OdpowiedzUsuń