1 jajko
1/3 szklanki cukru brązowego
4 łyżki syropu klonowego/miodu
2 łyżki oleju
szczypta soli
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
1/2 szklanki bakalii (dowolnych, pokrojonych, u mnie np.: jagody goji, rodzynki, żurawina, orzechy)
Jajko. cukier, olej, syrop klonowy i sól wymieszać rózgą kuchenną. Dodać mąkę, płatki owsiane i pokrojone bakalie. Wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formować ciastka zwilżonymi dłońmi i układać w niewielkich odstępach od siebie. Piec ok. 10-12 minut, do zbrązowienia.
Nie ma to jak domowe ciacha ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie - http://jedzrosliny.blogspot.com/
Uwielbiam takie ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńTakie bakaliowe to jedne z moich ulubionych :)
OdpowiedzUsuń