sobota, 22 listopada 2014

126# omlety dyniowo-pierniczkowe




Czy wszystkim już znudziła się dynia? Mam nadzieję, że nie, bo oto teraz ja wyjęłam moje zapasy puree z dyni... i będzie dyniowo! Dzisiaj omleciorrry dla rodziny, dyniowo-pierniczkowe. Pyszne, bardzo polecam!

na 1 porcję:
4 łyżki płatków owsianych
1 jajko
1 łyżka puree z dyni
płaska łyżeczka cukru wanilinowego
szczypta przyprawy do piernika

Wszystko wymieszać i zostawić na noc w lodówce. Rano na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć omlet z obu stron. 
Gdyby konsystencja była za rzadka można dodać łyżkę mąki, np. kukurydzianej.
Podałam z bieluchem, bananem, mandarynką, sosem daktylowym i pestkami.




9 komentarzy:

  1. Tamten dodatkowy chyba dla mnie <3

    OdpowiedzUsuń
  2. pierniczkowe? no to porywam jednego :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też, tym bardziej że kilka przygotowanych :D

      Usuń
  3. Mi się nie znudziła, w tym roku bardzo ją polubiłam! :) A w połączeniu z przyprawą korzenną jest pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cała masa przepysznych omletów! Ale miałaś ciekawy poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. chyba jeden talerz czeka specjalnie na mnie! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam to, że teraz wszystko ma smak pierniczkowy!:)) Już czuć święta, a to jeszcze miesiąc!

    OdpowiedzUsuń