2 białka
1 łyżka kakao
1,5 łyżki mąki pełnoziarnistej
tahini, banan do podania
Białko ubijamy na bardzo sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie należy wmieszać kakao i mąkę do białek, starając się nie zniszczyć ubitej piany. Smażyć na patelni z nieprzywierającą powłoką. Podawać z ulubionymi dodatkami.
prostota w najlepszym wydaniu! :)
OdpowiedzUsuńzapraszam - http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/02/konkurs-walentynkowy.html
Tahini i banan i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba :)
OdpowiedzUsuńPlacuszki kakaowe, pysznie!
OdpowiedzUsuńPodoba mi się to połączenie :)
OdpowiedzUsuńAle obłędne *.*
OdpowiedzUsuńkakao, banan i tahini, Ty wiesz co dobre :)
OdpowiedzUsuńIdealne połączenia smaków!
OdpowiedzUsuń