piątek, 6 lutego 2015

183# białkowe-kakaowe placki



2 białka
1 łyżka kakao
1,5 łyżki mąki pełnoziarnistej
tahini, banan do podania

Białko ubijamy na bardzo sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie należy wmieszać kakao i mąkę do białek, starając się nie zniszczyć ubitej piany. Smażyć na patelni z nieprzywierającą powłoką. Podawać z ulubionymi dodatkami.






7 komentarzy:

  1. prostota w najlepszym wydaniu! :)
    zapraszam - http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/02/konkurs-walentynkowy.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Tahini i banan i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kakao, banan i tahini, Ty wiesz co dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealne połączenia smaków!

    OdpowiedzUsuń