wtorek, 24 lutego 2015

194# ryż z twarożkiem miodowym i pomarańczą



Całość ma około 400 kcal 14B/59W/11T

50 g ryżu basmati
70 g twarogu/serka wiejskiego (u mnie twarożek "grani" Piątnicy, połowa)
łyżeczka miodu
kilka orzechów (12g)
pomarańcza, cynamon

Ryż ugotować zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Twarożek wymieszać z miodem. Orzechy lekko posiekać. Pomarańczę obrać i pokroić na cząstki. Podawać ryż, na to miodowy twarożek, pomarańcza, orzechy i opcjonalnie cynamon.






9 komentarzy:

  1. Ale musiało smakować *.* Tylko serek wiejski zamieniłabym na jogurt i dla mnie śniadanko idealne :D

    OdpowiedzUsuń
  2. ryż z twarożkiem? Konsystencja idealna dla mnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam ryż w słodkim wydaniu, pycha! A jak jeszcze doda się cynamon i pomarańczę... jestem w niebie ;)

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. następnym razem muszę dodać twarożku i to koniecznie! ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. kojące śniadanie bardzo i maksymalnie zdrowe! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dawno nie jadłam ryżu na słodko! ;D

    OdpowiedzUsuń