piątek, 15 lipca 2016

321# owsiane naleśniki z warzywami




2 jajka
40 g płatków owsianych
1 łyżka wody
ulubione przyprawy
dodatki: 50g twarogu, łyżka mleka, przyprawy, warzywa, ketchup

Płatki zmiksować blenderem na mąkę. Dodać jajka i ponownie zmiksować. Dodać ulubione przyprawy (u mnie szczypta soli, pieprzu, ziół śródziemnomorskich oraz papryki), wymieszać i odstawić na 5 minut. W tym czasie twaróg wymieszać z łyżką mleka, dodać ulubione przyprawy i dokładnie rozgnieść widelcem.
Smażyć naleśniki na odrobinie tłuszczu. Podawać posmarowane twarogiem, wypełnione np. rukkolą, warzywami i ketchupem.

Marko samych naleśników bez dodatków (olej 5g): 335 kcal B18/W26/T18





3 komentarze:

  1. Wspaniała alternatywa dla zwykłych, pszennych naleśników :)
    Zapraszam :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham naleśniki w każdej wersji, ale ostatnio długo oblegałam te słodkie, teraz czas na takie :)

    OdpowiedzUsuń