2 jajka
40 g płatków owsianych
1 łyżka wody
ulubione przyprawy
dodatki: 50g twarogu, łyżka mleka, przyprawy, warzywa, ketchup
Płatki zmiksować blenderem na mąkę. Dodać jajka i ponownie zmiksować. Dodać ulubione przyprawy (u mnie szczypta soli, pieprzu, ziół śródziemnomorskich oraz papryki), wymieszać i odstawić na 5 minut. W tym czasie twaróg wymieszać z łyżką mleka, dodać ulubione przyprawy i dokładnie rozgnieść widelcem.
Smażyć naleśniki na odrobinie tłuszczu. Podawać posmarowane twarogiem, wypełnione np. rukkolą, warzywami i ketchupem.
Marko samych naleśników bez dodatków (olej 5g): 335 kcal B18/W26/T18
Apetyczne ;)
OdpowiedzUsuńWspaniała alternatywa dla zwykłych, pszennych naleśników :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :) https://jaglusia.wordpress.com/
kocham naleśniki w każdej wersji, ale ostatnio długo oblegałam te słodkie, teraz czas na takie :)
OdpowiedzUsuń