czwartek, 8 września 2016

326# lody bananowe






Cała miska lodów na śniadanie? Oczywiście, nie ma problemu.
Cała miska lodów i tylko 210kcal? Tak!
Bez laktozy, glutenu, cukru? 
Odpowiednie dla wegan? 
Tak, tak, tak!
Do tego pyszne, szybkie, zdrowe i z cudowną, musową konsystencją. 
Bomba węglowodanowa idealna dla biegaczy przed treningiem.

A jak zrobić?

200 g banana (b. dojrzałego)
ok. 1/4 szklanki płynu, np. mleka kokosowego, migdałowego itp.
Opcjonalnie: dowolne dodatki

Banana pokroić na plasterki, włożyć do foliowej torebki i zamrozić.
Zamrożonego banana rozdzielić na kawałki, wrzucić do miski blendera, dodać płyn i powoli zacząć miksować, robiąc krótkie przerwy. Miksować do uzyskania gładkiej, jednolitej, musowej konsystencji. Podawać od razu.

Można zrobić same lody bez dodatku mleka, lecz z jego dodatkiem blender ma ułatwioną pracę i lepiej się miksuje.

Makro lodów:
ok. 210 kcal B4g/W47g/T1,5g







1 komentarz:

  1. Cudownie wyglądają *.*
    http://chrupacz-poranny.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń