środa, 5 października 2016

330# czekoladowy budyń jaglany




Prosty, pyszny i sycący budyń z kaszy jaglanej.


45 g kaszy jaglanej
10 g kakao
150 g mleka 1,5%
100 g serka wiejskiego lekkiego lub jogurtu naturalnego
10 g miodu
20 g masła orzechowego

Kaszę jaglaną opłukać kilkukrotnie zimną wodą. Wsypać do garnka, wlać mleko i gotować na średnim ogniu aż kasza wsiąknie całe mleko. Opcjonalnie dolać trochę wody, gdyby kasza nadal była twarda. Pod koniec gotowania dodać miód i kakao rozpuszczone w odrobinie wody. Kaszę włożyć do misy blendera i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać serek wiejski i ponownie zmiksować. Podawać z masłem orzechowym.

Makro:
ok. 480 kcal B28,5/ W54/ T17




2 komentarze: