wtorek, 28 października 2014

111# nie jestem fotogeniczny...


Nie jestem fotogeniczny, ale za to nadrabiam smakiem! I właściwościami!
Powiedział omlet owsiany.
Tym razem cukiniowo-kakaowo-owsiany. Uwielbiam takie śniadania :)

4 łyżki płatków owsianych
2 małe jajka
kawałek cukinii startej na tarce
łyżka kakao
2 łyżki mąki pełnoziarnistej

Wszystko razem wymieszać i zostawić na noc w lodówce. Rano dodać mąkę i usmażyć na tłuszczu lub bez. Ja smażyłam na oleju kokosowym.
Podałam z dżemem dyniowo-pomarańczowy i masłem orzechowym.




6 komentarzy:

  1. I u mnie dziś cukinia i dynia :)
    Wierzę, że w smaku był genialny!

    OdpowiedzUsuń
  2. z reguły te niefotogeniczne śniadania sa najlepsze! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. również uwielbiam omlety na śniadanie :) a z takimi smarowidełkami smakują najlepiej!

    OdpowiedzUsuń
  4. też czasem mi omlet tak mówi :DD

    OdpowiedzUsuń
  5. Najważniejszy jest smak, który na pewno był fantastyczny :)

    OdpowiedzUsuń