środa, 7 stycznia 2015

158# kasza owsiana na mleku



Znacie już klimat tych zdjęć? Tak, Warszawa znowu! 
Dzisiaj na śniadanie kasza owsiana, gotowana na mleku, z bananem, suszoną zurawiną, orzechami włoskimi i domowym masłem orzechowym. Zdrowe pyszności! :)


Przepis na małą miskę
4 łyżki kaszy owsianej
około szklanki mleka (lałam "na oko") 
dodatki do podania (ulubione!)

Kaszę zalać mlekiem i gotować na małym ogniu przez około 10 minut, co chwilę mieszając. Spróbować, jeżeli jest wystarczająco miękka, podawać z ulubionymi dodatkami. 







Mam nadzieję, że niedługo uda mi się Was czymś zaskoczyć! <keepfingerscrossed>

11 komentarzy:

  1. Jestem ciekawa smaku tej kaszy! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to samo miałam napisać słowo w słowo! Już od kilku dni mnie intryguje :D

      Usuń
  2. Jak tylko ją zobaczę, od razu kupuję!

    OdpowiedzUsuń
  3. kaszy owsianej nie jadłam, ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam te dodatki, które dodałaś! :D Jeszcze czekolada i idealnie jak dla mnie :D

    OdpowiedzUsuń
  5. muszę dorwać tę kaszę!
    P.S już nie mogę się doczekać :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ślicznie :3 Czekam na tę niespodziankę!

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę gdzieś dorwać tą kaszę owsianą ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. bardzo lubię klimat Twoich zdjęć, a zawartość miseczki - nic dodać, nic ująć! :)

    OdpowiedzUsuń