4 łyżki kaszy owsianej
1 jajko
2 łyżki mleka
1 łyżeczka tłuszczu do smażenia
ulubione dodatki
Kaszę wymieszać z jajkiem i mlekiem i zostawić na noc w lodówce. Rano jeszcze raz wymieszać, rozgrzać patelnię i natłuścić ją. Smażyć na średnim ogniu. Podawać od razu w ulubionymi dodatkami.
U mnie masło orzechowe i jogurt naturalny, kiwi, jagody goji i cynamon.
Aż mi się omlet zamarzył :)
OdpowiedzUsuńAle że surową kaszę? :D
OdpowiedzUsuńNo tak :) namoczona przez noc
Usuńjednak owsiane śniadania sa niezastąpione :)
OdpowiedzUsuńA tyle się zastanawiałam co z tej kaszy można zrobić... Spadłaś mi z tym pomysłem jak z nieba :)
OdpowiedzUsuńi kolejny omlet dziś widzę :D i też kiwi! telepatia :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńMmm..pycha!
OdpowiedzUsuńCudowny, aż żałuję, że nie wrzuciłam tej kaszy do koszyka :)
OdpowiedzUsuń