piątek, 8 maja 2015

240# omlet z kaszy owsianej



4 łyżki kaszy owsianej
1 jajko
2 łyżki mleka
1 łyżeczka tłuszczu do smażenia
ulubione dodatki


Kaszę wymieszać z jajkiem i mlekiem i zostawić na noc w lodówce. Rano jeszcze raz wymieszać, rozgrzać patelnię i natłuścić ją. Smażyć na średnim ogniu. Podawać od razu w ulubionymi dodatkami.
U mnie masło orzechowe i jogurt naturalny, kiwi, jagody goji i cynamon.




9 komentarzy:

  1. Aż mi się omlet zamarzył :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale że surową kaszę? :D

    OdpowiedzUsuń
  3. jednak owsiane śniadania sa niezastąpione :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A tyle się zastanawiałam co z tej kaszy można zrobić... Spadłaś mi z tym pomysłem jak z nieba :)

    OdpowiedzUsuń
  5. i kolejny omlet dziś widzę :D i też kiwi! telepatia :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudowny, aż żałuję, że nie wrzuciłam tej kaszy do koszyka :)

    OdpowiedzUsuń