piątek, 24 lipca 2015

276# mug cake



Zdecydowanie do powtórzenia, bo wyszedł ciut suchy, ale pyszne i szybkie to było śniadanko ;) tu inspiracja

30g  płatków owsianych
1 duża łyżka mąki kukurydzianej
1 jajko
1 łyżka jogurtu
1 łyżka serka wiejskiego
można dodać 15g odżywki białkowej (lub pominąć)
dowolne owoce (u mnie śliwka)

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wstawić do mikrofali na 3-3,5 min. 



9 komentarzy:

  1. A orientujesz się jaka moc? Bo kiedyś robiłam i mi nie wyszło :(

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę, że chyba jestem jedyną osobą, która nigdy nie przekona się do czegokolwiek z mikrofali :D Ale ciacho wygląda bardzo apetycznie, a z letnimi śliwkami to już w ogóle :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam na takiego muga ochotę od dłuższego czasu, ale mikrofalówki brak :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Kurczę, ja też nie mam mikrofalówki. Czy da się taki eksperyment przeprowadzić w piekarniku? :P

    OdpowiedzUsuń
  5. To ciasto podbiło internety! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy czegoś takiego nie jadłam, koniecznie muszę wypróbować!! <3

    OdpowiedzUsuń