1/4 dużego awokado lub 1/2 małego (mocno dojrzałe)
2 jajka ugotowane na twardo
łyżeczka majonezu
szczypta soli, pieprzu, ostrej papryki
opcjonalnie sos tatarski, liście sałaty
Awokado obrać i rozgnieść widelcem w miseczce. Jajka pokroić w kostkę i wymieszać z awokado. Dodać majonez i przyprawy, wymieszać. Podawać na pieczywie.
U mnie w towarzystwie tej sałatki
Uwielbiam połączenie awokado i jajka! Ta pasta musi smakować świetnie!
OdpowiedzUsuńPasty z awokado to moje wieczorne uzależnienie :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :) Zapraszam do udziału w kanapkowej akcji :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPiękne te kanapki :)
OdpowiedzUsuńraz tylko robiłam pastę z awokado i to chyba był błąd!
OdpowiedzUsuńpysznie i kolorowo, najlepiej :)
Jakoś wielbicielem pasty jajecznej nie jestem, ale ta wygląda naprawdę zachęcająco :)
OdpowiedzUsuń