środa, 4 lutego 2015

181# pasta jajeczna z awokado



1/4 dużego awokado lub 1/2 małego (mocno dojrzałe)
2 jajka ugotowane na twardo
łyżeczka majonezu
szczypta soli, pieprzu, ostrej papryki
opcjonalnie sos tatarski, liście sałaty

Awokado obrać i rozgnieść widelcem w miseczce. Jajka pokroić w kostkę i wymieszać z awokado. Dodać majonez i przyprawy, wymieszać. Podawać na pieczywie.
U mnie w towarzystwie tej sałatki



7 komentarzy:

  1. Uwielbiam połączenie awokado i jajka! Ta pasta musi smakować świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasty z awokado to moje wieczorne uzależnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smacznie :) Zapraszam do udziału w kanapkowej akcji :)

    OdpowiedzUsuń
  4. raz tylko robiłam pastę z awokado i to chyba był błąd!
    pysznie i kolorowo, najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakoś wielbicielem pasty jajecznej nie jestem, ale ta wygląda naprawdę zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń